25 юни – Международен ден на моряка

Световната морска общност отбелязва Международния ден на моряка – 25 юни.

Чуйте официалното обръщение към заетите в сектора на генералния секретар на Международната морска организация (IMO) Китак Лим.

През тазгодишната кампания IMO осъществява онлайн проучване сред моряците. Резултатите от него ще бъдат взети предвид, при следващи изменения на регулаторната рамка в сектора. Можете да дадете вашите отговори тук.

По традиция празникът ще бъде честван и във Варна с безплатен концерт за българските моряци, техните семейства, жителите и гостите на града. Днес от 20:00 ч. в Летния театър ще се проведе концерт за празника.

Фокусът на тазгодишните чествания, обявен от IMO, е насочен към благосъстоянието на морските лица. IMO се стреми да подчертае и да покаже най-добрите практики и добри примери, но също така неизбежно ще изведе области на безпокойство и примери за недостатъци, най-вече свързани с процесите, оказващи влияние върху психическото здраве на работещите на море.

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент