Набират средства за Паметника на моряка във Варна

Започваме кампанията по набираме на средства за изграждането на Паметника на моряка във Варна. Това съобщи пред в-к „Черно море“ председателят на Фондация „Морски съдби“ к.д.п. Димитър Димитров.

По думите му за дарилите поне 10 лева са осигурени картички, които са номерирани. „Всеки дарител ще може да вижда кой е поред“, обяснява още Димитров.

„Ще има обществен контрол върху набирането на средства. А иначе сме планирали сега да направим и няколко малки макета на паметника, с които да отидем до големите фирми от бранша ни, и на този, който дарят повече от 5000 лв., за да ги оценим подобаващо, ще даваме по една малка пластика, копие на паметника. Дарителски кутии ще има в „Морска администрация”. Работим по въпроса за поставяне на дарителска кутия и в сградата на община Варна, където също минават много хора. Защото това ще бъде паметник не само на моряка, а на всички варненци, и ще е на знаково място в града“, заяви още к.д.п. Димитров.

Общата сума за изграждане на Паметника на моряка във Варна възлиза на малко над 300 000 лева.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент