Варна е домакин на международен ветроходен спортен лагер

До 12 юли във Варна се провежда Трети международен ветроходен спортен лагер по проект „Ветроходство на три морета” / “S3S – Sailing on Three Seas”, финансиран по програма Erasmus+ Sport.

Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” ще бъде домакин на третия поред международен ветроходен спортен лагер за клас Оптимист, в който участие ще вземат общо 32 деца от България, Испания и Гърция. От о-в Тенерифе, Испания и о-в Сирос, Гърция пристигат 16 състезатели, четирима треньори и трима ветроходни съдии.

Лагерът е за клас Оптимист, предназначен за най-малките ветроходци до 16 години и до 50 кг, като дава възможност на деца и треньори от три морета (Черно, Егейско и Атлантически океан) да обменят опит, да създадат приятелства и да опознаят ветроходните условия, традиции и култура в различни краища на европейския континент. По време на ветроходния лагер ще се провеждат съвместни тренировки на вода, теоретични занимания на суша, ветроходна клиника по правило 42 за деца, треньори и съдии. Клиниката ще бъде ръководена от международния и олимпийски съдия Искра Йовкова. Лагерът ще завърши с участието на чуждестранните гости в Международната регата Порт Варна,традиционно провеждана от Яхт Клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”, който е и организатор и домакин и на ветроходния лагер. В регатата децата ще премерят сили и умения и ще приложат наученото по време на клиниката, а съдиите от Гърция и Испания ще се присъединят към международното жури на вода.

В дните на лагера са предвидени и социални мероприятия, съобразени с ограниченото време на гостите – посещения на музеи Археологически и Военен музей, пешеходна разходка из града, джип сафари в околностите на Варна, пиратско парти във Варненския залив. В тези дейности са поканени да се включат и всички деца от ветроходната школа на клуба, родители и членове.
Спортният лагер е трети от общо четири, планирани по проект S3S, финансиран по програма, финансиран по програма Erasmus+ Sport и е първи такъв за партньорите от ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”, Морски клуб Сирос и клуб Морски дейности Тенерифе. До момента в международните лагери са се включили над 60 деца.

В понеделник, 9 юли:
– 10:00 до 11:00 могат да бъдат интервюирани децата и треньорите от Варна, Сирос и Тенерифе
– В 11:00 часа започва пускане на лодките на вода и практис рейс (тренировъчни гонки). При желание от Ваша страна, можем да осигурим скутер за заснемане на вода
– От 15:00 до 17:00 ще се проведе клиника по ветроходство (правило 42 и обмер) в халето на яхтклуба. Ще бъде осигурен достъп за заснемане. Децата отпътуват от клуба в 17:15 за участие в джип сафари и welcome парти.
В четвъртък, 12 юли:
– От 19:00 часа децата по проекта ще се забавляват на пиратско парти. Моля, ако желаете да се включите, да заявите участие.
– От 20:30ч на терасата на яхт клуба ще се проведе официална церемония за закриване на лагера, с връчване на специални изработени плакети, с един от най-големите символи на Варна и България. Специално Ви каним на церемонията и farewell партито, домакинствано от клубни членове и родители, които ще подготвят изобилна трапеза с български домашни ястия за всички.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент