Превантивни мерки на Пристанище Свищов, заради заразата от африканска чума

Снимка: fb.com
Снимка: fb.com

Концесионерът на пристанище Свищов забрани на акостиращите кораби и на превозните средства, влизащи от Румъния, да изхвърлят битовите и хранителните си отпадъци в района на порта, предаде БНР.

Мярката е превантивна срещу разпространение на заразата от африканска чума по свинете у нас от северната ни съседка.

За превантивната мярка се инструктират всички екипажи и пътниците, ползващи ферибота Свищов – Зимнич, посочи изпълнителният директор на пристанище Свищов Румян Йорданов:

„Когато се правят входни контроли се предупреждават екипажите, че не могат да изхвърлят сметта си в нашите контейнери за смет“.

По разпореждане на областната епизоотична комисия, до средата на тази седмица на пристанище Свищов трябва да бъде изградена дезинфекционна площадка.

„То е метално съоръжение. Едното е за камиони, другото е за коли. имаше вариант да се пръска. Накрая се реши, че трябва да се изгради това съоръжение“.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент