Разследва ли прокуратурата ареста на танкер „Badr“ в Бургас?

Либийският танкер BADR (IMO 9356426) продължава да се намира във водите на Бургаския залив. 

Изглежда все още не е разплетен юридическият възел с ареста му, определян от собствениците на кораба като „измамна схема“.

Официално не се съобщава и дали има назначено разследване по случая от Главния прокурор, както съобщиха престижни западни издания.

Maritime.bg изпрати въпроси до пресцентъра на прокуратурата, които са препратени до Районната прокуратура в град Бургас.

Отговорът на РП – Бургас обаче категорично не отрича наличието на подобно разследване: „… липсва достатъчно информация, която да даде възможност на РП – Бургас да извърши преценка дали сте от кръга на лицата, имащи право на достъп до такава информация… „.

Три различни един от друг източника на Maritime.bg потвърждават, че главният прокурор е назначил разследване, което обаче се прехвърля като горещ картоф между отделните звена на прокуратурата в Бургас и МВР.

Всъщност самият юридически процес продължава и няма излезли решения по него. В случая съдилищата показват изключителна тромавост, която може да бъде породена от множество фактори, сред които изтъкнатата от либийската страна „мащабна корупция“ или липса на опит във воденето на процеси в този транспортен сектор.  

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент