50 плавания са осъществени с „Радецки”

От началото на пролетта до момента национален музей параход „Радецки” е осъществил 50 плавания и е посрещнал 7 300 посетители.

3 800 ученици, 300 студенти, 2 800 възрастни хора, 68 чужденци и 57 души със свободен вход са били посетителите, които са се докоснали до националната светиня.

Плаванията на парахода са с 10 повече в сравнение със същия период на 2017-та година.

Продажбите на билети и рекламни сувенири само за месеците май и юни са двойно повече спрямо продажбите по същото време на 2017-та година.

„От дълги години работим с турооператорски фирми, които водят предимно организирани ученически групи за плаване и разглеждане на кораб-музей „Радецки“.”, сподели Людмила Дамянова – директор на НМП „Радецки”.

Плаванията на „Радецки” продължават и през летните месеци. Людмила Дамянова информира, че през месец септември ще се планира плаване с индивидуални билети. „Подобен тип екскурзии провеждаме заради хората, които нямат възможност да организират група”, каза тя и напомни, че на историческия кораб се провеждат и ритуали за сключване на граждански брак.

От началото на годината три двойки са предпочели „Радецки” за своя най-важен ден.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент