26 нови кораба влизат в руския флот до края на годината

Фото: amic.ru

26 нови кораба се очакват в руския Военноморски флот до края на годината. Това заяви вчера руският президент Владимир Путин в Деня на военноморския флот на федерацията.

Той подчерта, че тази година руският флот вече е получил четири плавателни съда, разполагащи с комплекси “Калибър”.

Обхватът на ракетите “Калибър” се изчислява на 1900 км, аналогично на американските ракети “Томахоук”, пише БТА. Те могат да избягват защитите, летейки на малка височина и през последните години бяха използвани на няколко пъти от руските сили за поразяване на цели в Сирия от кораби, плаващи в Средиземно море.

Командващият руския Черноморски флот Александър Мойсеев заяви, че неговите сили ще нараснат с шест нови кораба до края на годината, съобщава агенция “Интерфакс”.

Вчера сутринта Путин присъства на голям военноморски парад по водите на Нева. В него участваха 39 кораба.

“Ще продължим да вземаме мерки за укрепване и развитие на нашия военноморски флот”, подчерта президентът. Той отбеляза, че инфраструктурата на флота също се развива в съответствие със съвременните изисквания.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент