Два акта за нарушения при сезонния превоз на пътници по Северното Черноморие

Изображение: Maritime.bg

Към момента регистрираните съдове за сезонен превоз на хора по Северното Черноморие от Шабла до Обзор са 49. Засега няма констатирани фрапантни нарушения. Това съобщи за БТА главният инспектор от „Морска администрация“ във Варна Миглена Тодорова, която участва в проверка в курортен комплекс „Камчия“.

Тя уточни, че засега са съставени два акта за нарушения и седем фиша за маловажни случаи – неправилно водене на дневник и не носене на документи на борда на кораба.

Проверките в „Камчия“ са ежеседмични и следим ситуацията изкъсо, включително и за употреба на алкохол от страна на капитаните на всички плавателни средства за сезонен превоз на хора, посочи още тя. Инспекциите на атракционните корабчета ще продължат до края на сезона, като се работи и по сигнали на граждани.

Тодорова коментира още, че се правят проверки и затова дали се прави инструктаж на ползвателите на услугата. Тя обясни, че преди услугата, собствениците предоставят на клиентите декларация и подписвайки я ползвателите декларират, че им е направен инструктаж. Тези декларации са на няколко езика и се предоставят и на чуждите туристи.

Засега нямаме регистрирани нарушения и с джетовете по Северното Черноморие, каза още Тодорова.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по