Командирът на флота ще плува на маратона Галата – Варна

Снимка: Народен спорт
Снимка: Народен спорт

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев ще плува в неделя 4.5 км от нос Галата до Варна.

Петев е заявил своето участие на пресконференцията за най-големия у нас маратон, чието 78-мо издание се провежда в неделя под патронажа на спортния министър Красен Кралев и с председател на организационния комитет кмета Иван Портних.

Контраадмирал Петев плува миналата година със сина си в първото издание на „1000 х 1000”, създадено за тренировка преди самия маратон, което ще направи и тази година, но ще се включи и в истинската морска надпревара.

Очакват се в нея сили да премерят над 320 плувци, което беше голямо постижение миналата година, посочи кметът Иван Портних.

За безопасността им ще бъдат ангажирани 95 военнослужащи, 3 моторни катера на ВМС, 2 лодки тип „Зодиак“ и 8 гребни лодки.

И тази година в маратона ще бъде почетена паметта на големия плувец Добри Динев, като от единия катер ще бъде хвърлен възпоменателен венец в морето. В състезанието ще се включат тримата му внуци, а гост ще бъде съпругата му Маргарита Динева.

Източник По материал на в-к "Труд"

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и