Коя специалност избират най-често младите момичета във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“?

605 са младите дами, които се обучават в момента във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Това съобщиха от учебното заведение пред Maritime.bg. 

През последните 5 години Морското училище е дало световно признати дипломи на 442 момичета, става ясно от предоставените статистически данни.

Заетите жени в личния състав на Морската Алма матер пък са 110.

Изглежда обаче, че младите българки не предпочитат работата на море.

Въпреки огромния брой приети дами, те очакват реализация в морската индустрия на брега.

Най-предпочитаната специалност, избирана от „морските“ момичета е „Мениджмънт на водния транспорт“.

Останалите най-често избирани за обучение специалности са – „Експлоатация на водния транспорт“, „Логистика“, „Информационни и комуникационни технологии“, „Управление на пристанищата“.

Ако сте дама, работеща в сектор на морската индустрия у нас, присъединете се към специалната група  Жени в морската индустрия в България. Нека отчетем Вашия принос за развитие на Морска България.

Вижте още

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас