Временни забрани за корабоплаване край Шабла, заради учение

 

Временни забрани за корабоплаване и въздухоплаване ще бъдат въведени при предстоящите учебни стрелби в района Шабла, съобщават от пресцентъра на областната управа в Добрич като апелират към гражданите да ограничат пребиваването си в зоната.

Учебните стрелби с военни формирования ще се състоят през периода 27-31 август за времето от 8.30 до 19.00 часа на зенитния полигон на Военновъздушните сили край Шабла и прилежащата акватория на Черно море. Резервният период за стрелбите е 3-5 септември.

През указания период над населените места, източно от Добрич, ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малки височини. За безопасността по време на стрелбите ще се въведат временни забрани за корабоплаването и въздухоплаването в морското и въздушното пространство, заключено между ивицата на нос Карталборун /Дуранкулак/, нос Калиакра и линията, отстояща на 55 мили /110 километра/ успоредно на бреговата ивица, и пространството на височина до 20 000 метра над морската повърхност, посочват от областната управа.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини