Пет курса дневно ще изпълняват новите комети в Черно море (видео)

Новият пътнически кораб на подводни криле „Комета 120М“ изпълни първото редовно плаване по линията Севастопол – Ялта – Севастопол по график, съобщиха местните медии, като допълниха, че всички места са били заети.

Плавателния съд ще изпълнява по 5 редовни курса дневно, предаде информационната агенция „Криминформ“. Кометата приема до 120 пасажери.

Руският премиер Дмитрий Медведев тържествено откри новата линия с „Комета-120М“ на 30 юли. Първият кораб бе тържествено спуснат на вода на 20 октомври 2017 г., а през юли 2018 г. бе получен и лиценз за превоз на пасажери. Плаването с новата „Комета“ от Севастопол до Ялта трае около два часа.

„Комета 120M“ е построена въз основа на модели на „Комета“, „Колхида“ и „Катран“, но е по-удобна от тях, люлее се по-малко и разполага с климатици. От новия кораб пътниците могат да се насладят на красотата на южните брегове на Крим.

| Още по темата: Комети плават отново в Черно море, ето между кои пристанища

Видео:

Източник RB

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на