Ветрила във Варненския залив по пълнолуние в памет на кап. Георги Георгиев

Снимката е илюстративна. Фото: pinterest

Първото организирано в България плаване по пълнолуние ще се проведе на 25 август в акваторията на Варненския залив. Организаторите на събитието от „Ветроходна академия Кор Кароли“ имат за цел да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние.

Ветроходната флотилия ще плава от Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега под ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“. Плаването ще се извърши на ветроходните яхти „Койот“ и „Ана Белла“, а участие са потвърдили яхти от ЯК „КАП. Г. ГЕОРГИЕВ-ПОРТ ВАРНА“, ВК „ПОНТОС“, „ЛЗ ЯХТИНГ 1991“ и СК „МЕДИК“ на Медицински университет-Варна.

Ветроходна академия Кор Кароли организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, първият българин, обиколил света с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за самотници ОСТАР’76, припомняйки мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“

Последни новини

Последни новини