Отбелязаха празника на флота в Бургас

В Бургас в тържествена обстановка беше отбелязана 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

В града се проведоха множество мероприятия, свързани с отбелязване на празника.

Проведе се тържествено събрание-концерт с участието на Представителния духов оркестър на ВМС. На събранието командирът на ВМС награди отличили се военнослужещи от военните формирования, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас.

Награди бяха връчени и от името на областния управител на Бургаска област, кмета на община Бургас и от изпълнителния директор на Пристанище Бургас ЕАД.

В знак на благодарност за отличната съвместна дейност и безкористна подкрепа контраадмирал Петев награди с Военноморски флаг областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков и кмета на община Бургас Димитър Николов, а директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов бе удостоен с адмиралтейска грамота.

Надвечер пред Паметника на моряка в Морската градина на град Бургас се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите военни моряци, последван от празнично шествие от Паметника на моряка до площад „Атанас Сиреков”. На площада пред сградата на община Бургас се състоя кулминацията на празничните мероприятия за града – спектакълът „Вълни”, изнесен от Представителния духов оркестър на флота.

Тържествата по повод празника продължиха в град Свети Влас с концерт на Представителния духов оркестър за гражданите и гостите на града.

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент