Откриха 20 тона хашиш на кораб

Единадесет черногорци, които са скрили повече от 20 тона хашиш на стойност до 200 млн. евро (232 млн. долара) в горивните танкове на кораб, са били арестувани. Това съобщи италианската полиция, цитирана от БГНЕС.

Финансовата полиция на „Guardia di Finanza“ (GDF) обяви, че е арестувала заподозрените в Палермо, след като е ескортирала кораб до сицилианската столица.

Наркотичното вещество е било открито в двa танка на кораб REMUS, плаващ под флага на Панама.

Полковник Франческо Мацота от клон на GDF в Палермо заяви пред АФП, че упойващото вещество най-вероятно е предназначено за европейския пазар.

Мацота не може все още да каже дали заподозрените имат връзки със сицилианската мафия или други италиански организирани престъпни групи, пише Дарик.

Той заяви, че това е един от „най-големите улови“ за Палермо на GDF като част от международната инициатива срещу трафика на наркотици „Libeccio International“, която е иззела 139 тона наркотици на стойност над 1,4 милиарда евро през последните четири години.

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и