326 студенти завършват ВВМУ

Първенците на „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” са двама – студентите Кристиян Красимиров Пенев и Павел Желязков Желев.

Тържествено връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе на 11 август, от 10.00 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

От образователно-квалификационна степен „бакалавър” ще се дипломират 326 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“ „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи ще получат и 46 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър” по специалностите: „Логистика“, „Корабоводене”, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Управление на пристанищата“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабни машини и механизми” и „Електрообзавеждане на кораба”.

Първенците на „Випуск 2018” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” са двама – студентите Кристиян Красимиров Пенев и Павел Желязков Желев от специалност „Корабоводене”, образователно – квалификационна степен „бакалавър”, редовна форма на обучение. Те завършват с общ успех „Отличен – 6,00”.

На 12.08.2018 г. от 9.00 ч. на Морска гара Варна ще се проведе тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2018” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Тази година офицерски пагони ще получат 16 курсанти – 6 момичета и 10 момчета от специалност „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС” от специализациите „Корабоводене” за ВМС, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми за ВМС”.

Първенецът на курсантите е мичман Николай Николаев Генов от специализация „Корабоводене за ВМС“ с успех Отличен – 5.80” .

 

Източник ВарнаУтре

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент