326 студенти от ВВМУ получиха дипломи

Успех в кариерата и изключителни възможности за развитие пожела заместник-министърът на отбраната Анатолий Великов на студентите от „Випуск 2018“ на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Тържествената церемония за връчване на дипломите на младите висшисти се състоя днес. На нея присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командно-преподавателският състав на ВВМУ, близки и роднини на випускниците.

„Днес е вашият голям паметен ден, за който мотивирано сте се готвили. Сигурен съм, че със заслужена гордост завършвате Висшето военноморско училище“, каза в обръщението си към студентите заместник-министър Величков. Той посочи, че основанията за тази гордост са образователната традиция, създадена през 137-годишната история с неуморния труд на преподавателския състав, постоянният ракурс към модерните тенденции и практики в морското дело, които успешно те претворяват и прилагат в обучението. Заместник-министърът на отбраната припомни, че дипломите от Висшето военноморско училище са с голямо международно признание и авторитет, а неговите възпитаници са търсени специалисти в известни морски държави като Великобритания, Германия, САЩ, Япония и др.

„Знанията и опитът, които сте придобили, утре ще бъдат оценени от вашите работодатели и със сигурност ще впишете имената си във фирмената история на много известни компании, но не забравяйте, че сте българи, защото този, който съумее да съчетае професионализма, амбицията и мотивацията в работата си с обичта към Отечеството, неговото име ще бъде записано в аналите на българската история“, заяви заместник-министър Анатолий Величков пред випускниците на Морското училище.

Днес своите дипломи за завършена образователно-квалификационна степен „бакалавър” получиха 280 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“. Дипломи получиха и 46 студенти от магистърските програми по специалностите: „Логистика“, „Корабоводене”, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Управление на пристанищата“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабни машини и механизми” и „Електрообзавеждане на кораба”.

За първи път в историята на Морското училище двама студенти са първенци на випуска. Кристиян Пенев и Павел Желев завършват бакалавърската програма по специалност „Корабоводене” с пълно отличие. Те бяха наградени от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков със знак на Министерството на отбраната.

„Този ден завинаги ще остане в спомените на 326-те студенти, които направиха една от най-важните крачки в живота си. Пред развълнуваните погледи на приятели и роднини те написаха една глава от житейския си път, за да започнат нова“, отбеляза в словото си командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и пожела от името на военните моряци попътен вятър на дипломираните студенти.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент