Стартира първият състезателен етап на регата „Кор Кароли“ (снимки)

Стартира международната регата „Кор Кароли“. Тази година стартът бе даден в Пристанище Бургас. 

Времето днес в Бургас е отлично за ветроходство.

В крайна сметка окончателно участващите яхти са 35 на брой.

Повече от 220 състезатели от цялата страна и Украйна.

Това на практика е първият официален старт на регатата. От Бургас се поема в посока остров “Св. Иван”, а след това отново посоката е Бургас.

Вчера стана ясно, че отпада състезателен знак №1 остров “Св. Анастасия”.

Заместник-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян откри официално 18-та мeждународна ветроходна регата “Кор Кароли”. Церемонията се състоя на Пристанище Бургас. Присъстваха още директорът на пристанището Диян Димов, Асен Христов – секретар на Министерството на младежта и спорта, Веси Девиджиева – началник отдел “Спорт” към Общината и секретарят на фондация “Кор Кароли” Димитър Новак. Всички приветстваха участниците, като заместник кметът Мануелян и шефът на пристанището Димов връчиха наградите на победителите в двата класа от “Про-Ам” гонката.

ефът на бургаското пристанищите отговори на въпроса дали и през следващата година ще домакинстват на регата, че са готови още 160 години да посрещнат участниците в “Кор Кароли”. Почти в същия дух се изказа и зам.-кметът Мануелян, като заяви, че Бургас обича ветроходството, а най-престижната и най-интересна ветроходна проява у нас винаги ще има място в град Бургас.

Снимки: Регата „Кор Кароли“, fb.com

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент