Пореден американски боен кораб в Черно море

Командващият VI-ти американски флот посети Варна

Снимка: ВМФ, САЩ

Американският боен кораб USS CARNEY навлезе във водите на Черно море, съобщават от пресслужбата на Шести флот.

Според разпространената от американците информация, корабът ще изпълнява операции за осигуряване на сигурността и подобряване на оперативната съвместимост със съюзниците и партньорите в региона.

„Присъствието ни в Черно море показва непрекъснатия ни ангажимент към сигурността и стабилността в региона.“, заявява командирът на кораба Тайсън Йънг.

Maritime.bg припомня, че през август друг американски боен кораб – USS PORTER посети украинското пристанище Одеса, а тогава причината за неговото присъствие в Черно море бе същата.

Междувременно от пресслужбата на флота съобщиха, че на 13 август на посещение във Варна беше командващият на VI-ти американски флот вицеадмирал Лиза Франкети.

Пред Щаба на Военноморските сили вицеадмирал Франкети беше посрещната с официална церемония от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

По-късно американските гости, заедно с контраадмирал Петев участваха в съвместно учение, в което се включиха български военнослужещи с предоставените неотдавна от американските партньори бързоходни плавателни съдове.

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,