Риболовци алармират: Сливат „Рибни ресурси“ и „Напоителни системи“

Рибарско пристанище „Созопол“ Снимка: Maritime.bg, 2018 г.

Има опасност да бъде сменен статутът на рибарските пристанища в Созопол и Балчик, където акостират най-големите риболовни кораби в България.

За това алармират от Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ Фиш“.

От браншовата асоциация настояват и за подпомагане по държавната схема „де минимис“ с аргумента, че рибарите в ЕС са подпомагани, а у нас не.

Това ощетявало българските стопани и те са неконкурентни сред европейските си колеги. Това са две важни теми, които ще бъдат представени на земеделския министър Румен Порожанов от браншовата организация, предаде АгроТВ.

Притеснението на рибарския сектор относно двете пристанища идва от писмо на агроминистъра до Агенцията за приватизация. В него той иска да извади държавното предприятие „Рибни ресурси“ от забранителния списък за приватизация, а целта е да го слее с държавното предприятие „Напоителни системи“.

Наред с рибарския порт във Варна, това са трите места, на които могат да акостират големите риболовни съдове.

Видео-репортаж (АгроТВ):

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент