Диян Димов: Черно море се превръща в атрактивна дестинация за круизни кораби

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

Черно море се превръща в атрактивна дестинация за луксозни круизни кораби. Това каза пред журналисти директорът на „Пристанище Бургас“ ЕАД и председател на постоянната комисия по транспорт и морско дело Диян Димов.

Той заяви още, че една от известните компании в този сектор – Crystal Cruises, подготвя круиз до Бургас. Водят се преговори и с други компании, до този момент основният проблем бе Турция заради наложеното извънредно положение.

„Гарантиран ни е луксозен круиз за 2021 г. Корабът Crystal Symphony е дълъг около 250 метра с пентхаус апартаменти. Миналия месец извънредното положение в Турция отпадна и сега е много по-лесно да се говори за този тип туризъм. В бъдеще съм убеден, че Бургас ще се превърне в топ дестинция“, заяви Диян Димов.

Той уточни, че със строежа на порта в Крайморие, който трябва да приключи до 2020 г., ще се отвори една изключителна възможност за локален туризъм.

„Един маршрут от Бургас-Крайморие-остров Света Анастасия-Сарафово не само би бил чудесна атракция за хиляди туристи, но и би могъл да действа като допълнителен за хората, пристигащи в града с големите и луксозни кораби като Crystal Symphony. Убеден съм, че това би привлякло хиляди туристи, тъй като нашите брегове са едни от най-красивите в света и много хора започват постепенно да осъзнават този факт“, категоричен бе Димов.

Източник Флагман

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент