Моряци и докери протестират в Гърция

24-часова стачка на моряците в Гърция спира фериботите на 3 септември. Хиляди туристи, сред които и много българи, ще са принудени да останат по островите, съобщи БНР.

Синдикатът на моряците обяви 24-часова стачка за понеделник 3 септември. Няма да се движат фериботи, а гръцките моряци и докери настояват за увеличение на заплатите с 5% и мерки срещу безработицата в сектора.

Работодателите отказват с аргумент, че в последните 8 години не са орязвали възнагражденията на работещите в този сектор на морската индустрия.

Стачката ще засегне поне 200 хиляди пасажери, които са резервирали фериботни билети за понеделник. Сред туристите има и много българи, които се намират на гръцките острови, предаде Инвестор.

От туристическия сектор се опитаха да преговарят с моряците, но синдикатът не отмени стачката.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент