Ивайло Московски подаде оставка

Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg
Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg

Транспортният министър Ивайло Московски подаде оставка, след като същата му бе поискана от премиера Бойко Борисов.

Освен напускане на кабинета от Московски, Борисов иска с постовете си да се разделят още вътрешният министър Валентин Радев и регионалният Николай Нанков. Това е станало на свикано спешно заседание в Министерския съвет, заради катастрофата с автобус, при която загинаха 17 души.

И тримата министри подчертали, че са готови да понесат отговорност за случилото се край Своге.

Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен. Завършва УНСС със специалност „публични финанси“, а след това и „финансов мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов. От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник–министър на транспорта, а от май 2011 до март 2013 г. е министър на транспортното министерство. В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката. През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“, досега бе министър на транспорта и в настоящото правителство.

Очаквайте подробности…

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент