Предстоят мащабни ремонти в обществената зона на Пристанище Бургас

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

Четирима са кандидати за обновяването на района на 3-то и 4-то корабни места в пристанище Бургас. Предстои отваряне на ценови оферти и избор на изпълнител. Ако изпълнителят бъде избран без обжалвания, то ремонтите могат да започнат до края на годината и да привършат през лятото на 2019 година, тъй като срокът за изпълнение е 180 дни.

Ремонтите ще обхванат територията от края на 2-ро корабно място до кръговото пред хотел „Приморец“, където се намират Магазия 1 и Тютюневата магазия, която в момента се ремонтира. Освен съществуващите сгради на територията е предвиден Конгресен център, намиращ се между Морска гара и сградата на Магазия 1.

Паркоустройство и благоустройство включват обособяване на зелени площи, като площта на настоящата разработка е 6 662 м2 и 1 005 кв.м покривно озеленяване.

Възложител е ДП „Пристанищна инфраструктура“. Целта на обществената поръчка е да се създаде комплексна благоустройствена среда за достъп до Зона за обществен достъп – Бургас и създаване на необходимата инфраструктура, свързана непосредствено с експлоатацията на Морска гара и Магазия 1, както и бъдещите сгради Конгресен център и преустройство на Тютюнева Магазия.

Стойността на ремонта е 3 300 000 лв. без ДДС.

 

Източник е-Бургас

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент