3 млн. лева приходи реализира „Българско речно плаване“

Дъщерни фирми добавят 3 млн. приходи и близо 700 хил. лева печалба на „Параходство БРП“, става ясно от консолидирания отчет на дружеството за първото полугодие на 2018 г., подаден до фондовата борса.

Речният ни превозвач отчете преди месец продажби за 5,1 млн. и символични 86 хил. лева печалба.

Цялата група обаче е на плюс със 768 хил. лева.

В консолидирания си отчет БРП включва притежаваните 100% от „Интерлихтер Словакия“, „Блу Сий Хорайзън“ /Република Сейшел/ и „Порт Инвест“.

Компанията е собственик на 51% от акциите в „Маяк-КМ“ и 55% в „Порт Пристис“.

Параходството притежава още 50% от правата на глас и собствения капитал на „Варнафери“ ООД, извършващо фериботни превози до Русия и 41% от „Ви Ти Си“ / Варна/. Последното участие се оказва много ценно за БРП, защото му носи редовни дивиденти.

През миналата година са получени 335 хил. лева. Общите приходи на групата от собствена дейност намаляват от 9,6 млн. лева за шестмесечието на 2017 г. до 8,1 млн. тази година или с 1,5 млн. лева.

Параходството обаче отново отчита финансови приходи от 1,72 млн. лева, чийто източник не е изяснен. По същия начин миналата година бяха отчетени 4,3 млн. лева допълнителни приходи от операции с финансови инструменти, за които впоследствие се оказа, че са от продажбата на 43% от дела на дружеството в „Маяк-КМ“ /Нови пазар/.

Източник в-к Утро

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент