180 години от създаването на Пристанище Лом

С подкрепата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” успешно се проведе финалният кръг от Републиканското първенство по водомоторен спорт в гр. Лом на 1 и 2 септември 2018 г., посветен на 180-годишнината на най-старото българско пристанище.

Директорът на Клон-ТП „Пристанище Лом“ към ДППИ Росен Борисов връчи купата „180 години Пристанище Лом“ на победителя в надпреварата – отборът на клуб по водомоторен спорт „Порт Лом“. На второ място се класираха състезателите от Тутракан, а на трето – клубът на Ряхово.

На официалната церемония по награждаването на призьорите присъстваха още кметът на община Лом Пенка Пенкова, кметът на община Първомай Ангел Папазов и председателят на Българската федерация по водомоторен спорт Любомир Кожухаров.

В състезанието се включиха отбори от Варна, Русе, Първомой, Тутракан, Ряхово, Кърджали и Лом. Домакин на спортния турнир е клуб за водомоторен спорт „Порт Лом“.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент