Над 300 българи разглеждат яхти за милиони в Кан

Най-мащабното яхтено изложение в Кан през другата седмица ще събере над 120 000 посетители и ценители на луксозните яхти.

Очакват се над 300 българи и представители на родния бизнес елит да се потопят в атмосферата на голямото шоу Cannes Yachting Festival, каза за “Труд” Лъчезар Братоев, шеф на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас.

От 600-те яхти, на които ще насладят познавачите, 108 ще са със световна премиера в Кан.

Сред тях е Princess R 35, която е първата лодка серийно производство, използваща система от активни хидро-криле, разработена заедно с учени от Формула 1.

Яхтата, предизвикала най-голям интерес в българите, потвърдили посещението си в Кан, е тридесетметровата Princess BANDAZUL, която спечели наградата за яхта на 2018 г. и чийто интериор е сътворен от дизайнерите на Фенди.

Голям интерес има и към катамараните NAUTITECH.

На българския пазар има голямо търсене на лодки между 70 и 85 фута, нови или най-много тригодишни, като цените варират от 1.6 до 4 млн. евро.

Източник К. Маринова, в-к "Труд"

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент