Русия има много ефективни подводни сили, призна американски адмирал

Русия има много ефективни подводни сили. Това заяви командващият ВМС на САЩ в Европа и Африка адмирал Джеймс Фого. Той изтъкна, че руските власти продължават да отделят средства за развитието на тази част от въоръжените си сили, съобщава RB.

„Подводните бойни операции са много важни“, подчерта адмиралът.

Същевременно той допълни, че Съединените щати са се оказали „в четвъртата битка за Атлантическия океан, поради увеличаване на активността на руски подводни сили“.

„Активността в областта на подводната война значително се е увеличила, откакто за първи път се оказах (на военна служба) в Европа и от времето на Студената война“, заяви Фого.

В края на август Съединените щати възстановиха Втори флот в състава на Военноморските си сили, за да задържат Русия в Северния Атлантик.

Междувременно по време на мащабни военни учения на Военноморския флот и на Военно-космическите сили на Русия, които ще се проведат от 1 до 8 септември във водите на Средиземно море, ще бъде използвана артилерия и ракетни снаряди, предупреди руската армия.

Главният командир на Военноморските сили на Русия адмирал Владимир Корольов заяви, че основната цел на тези учения е да бъдат проверени единиците за въздушна отбрана и морските комуникации, както и възможността за борба с пиратството и оказване на помощ на бедстващи кораби в открито море, съобщиха руските медии.

„В маневрите ще участват 26 военни кораба, включително две подводници и 34 самолета“, каза адмиралът и допълни, че флагман на ученията ще бъде крайцерът на Северния флот на Русия „Маршал Устинов“.

Мястото на провеждане на маневрите ще бъде обявено за опасно за морския и въздушния трафик.

| ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: СЪВЕТСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ, КОИТО ОЩЕ ДЪРЖАТ СВЕТОВНИ РЕКОРДИ

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент