Турски военни моряци впечатлени от Морско училище

Снимка: ВВМУ

Курсанти и студенти получават качествено образование, включващо практически и теоретични умения, които могат да се конкурират с кадрите от останалите морски академии. Това каза при посещението си във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ старшият на похода на турския учебен кораб във Варна.

На посещение в Морската Алма матер бяха командирът на турския учебен кораб „Байрактар“ (TCG Bayraktar NL – 120) кап. II ранг Бюлент Гонгьор и старшия на похода кап. I ранг Ерол Кьочук, съобщиха от ВВМУ.

Гостите от южната ни съседка, които ще останат у нас и по време на празниците за отбелязване на Съединението на България, са запознати лично от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров с историята, традициите и мисията на училището, както и с учебно-материалната база и програмата, по която се обучават курсантите.

Военнослужещите от Турция са били очаровани от високото ниво на подготовка във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, твърдят още от ВВМУ.

Целта на визитата на турските военни моряци е обмяна на опит, срещи, посещение на Военноморския музей и обучение, съобщиха по-рано през седмицата от пресцентъра на ВМС.

| Още по темата: Турски учебен военен кораб във Варна

Последни новини

Последни новини