23 000 TEU ще превозва бъдещият най-голям контейнеровоз

Илюстративно графично изображение.

23 000 TEU ще превозва бъдещият най-голям контейнеровоз в света. Той ще бъде проектиран от Dalian Shipbuilding Industry Company (DSIC) в партньорството на DNV GL. Това обявиха двете компании по време на изложението SMM в Германия.

Гигантът ще бъде задвижван с двигател, способен да работи с втечнен природен газ, следвайки последните тенденции в шипинга за намаляване на вредните емисии.

DSIC успешно достави два контейнеровоза с капацитет 20 000 TEU за COSCO Shipping, припомни на изложението в Хамбург шефката на Dalian Shipbuilding.

Maritime.bg припомня, че през последните години, Samsung Heavy Industries достави шест контейнеровоза с капацитет 21 413 TEU на OOCL, които бяха придобити от COSCO Shipping.

CMA CGM и MSC пък очакват доставката на 20 контейнеровоза, някои от които задвижвани с LNG, имащи капацитет 22 000 TEU и се строят в Samsung Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding, Hudong Zhonghua и Jiangnan Chiangxing.

 

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме