ESPO провежда заседание в Пристанище Констанца

За първи път Пристанище Констанца ще бъде домакин на заседанието на Изпълнителния съвет на Европейската организация на морските пристанища (ESPO). 

На 18 септември представители на ръководствата на над 30 европейски пристанища се срещнат в най-голямото румънско пристанище, за да обсъдят най-новите предизвикателства в морския транспорт, европейското законодателство, както и вътрешноорганизационни за ESPO въпроси, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на румънския порт.

„Събитието се организира за първи път в Румъния. Делегатите ще имат възможност да се запознаят с потенциала на пристанище Констанца, както и да обсъдят специфичните проблеми в региона“, коментират още от румънското пристанище.

Констанца е пълноправен член на ESPO от 2007 г.

Очакват се срещу между Изпълнителния комитет на ESPO и представители на румънското правителство.

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент