Равенство между мъже и жени искат 40 фирми и организации от морската индустрия

Над 20 организации са подписали специална харта, която има за цел да улесни този процес. Сред подкрепящите инициативата са фирми като Carnival и Пристанище Лондон, както и Британската асоциация на пристанищата и Морската камара на Великобритания.

За премахване на половото неравенство в морската индустрия се обявиха над 40 представители на големи компании от сектора.

Те участват в работна група, която създава харта, промотираща половото разнообразие в сектора, съобщава организацията “Maritime UK”.

Програмата на организацията “Women in Maritime” повдига въпросите за справедливостта, равенството и приобщаването към сектора на нежния пол.

“Хартата създава рамка, с която да се даде възможност на компаниите да постигнат напредък по отношение на многообразието. Ще бъдат подкрепяни от набор “инструменти” или ресурси, които да им помогнат за реализацията на тази цел”, казват от “Maritime UK”.

Събития за официално представяне на инициативата ще се проведат в Лондон, Ливърпул и Саутхемптън от 10 септември.

Почти 20 организации са подписали хартата, включително Carnival UK, Пристанище Лондон, Британската асоциация на пристанищата и Морската камара на Великобритания.

Те трябва да следват план, по който да се постигне равенство между мъже и жени в морската индустрия.

Към момента, според разпространени анализи, едва 3% от целия офицерски състав е съставен от жени.

Видео:

Вижте още

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент