ВВМУ награди с почетен знак капитан I ранг о. р. Михаил Йонов

Капитан I ранг о.р. Михаил Йонов отпразнува своята 70-годишнина. По случай рождения му ден, в присъствието на командния състав и офицери от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, в знак на уважение към капитан Йонов му бе връчен плакет на училището.

Доказан е приносът му за развитието и утвърждаването на Морско училище като един от най-престижните университети в страната. Капитан I ранг о.р. Михаил Йонов в периода от 1992-ра до 2003 г. активно участва в създаването и утвърждаването на Центъра за следдипломна квалификация в Морско училище. През 2000 г. под негово ръководство Морско училище става съучредител на Международната асоциация на морските университети. От 1996-а до 1998 г. и от 2000-та до 2001 г. е началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

С решение на Академичния съвет, капитан I ранг о.р. Михаил Йонов е удостоен с почетен знак „За заслуги към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент