В Атлантическия океан аварира пътнически кораб, посещавал български пристанища

Пътнически кораб с 350 души на борда аварира във водите край Масачузетс.

Това съобщи Бреговата охрана на САЩ.

Става дума за кораб STAR PRIDE, който е останал без ход.

Към кораба са изпратени сили на Бреговата охрана, активиран е и хеликоптер „Джейхоук“.

Съдът е провлачен до близкото пристанище Нюпорт. Преди следващото си плаване до Манхатън, корабът ще премине инспекция, съобщават още от БО.

Кораб STAR PRIDE бе чест гост на българските пристанища, преди срива на пътническите плавания в Черно море, предизвикан от ситуацията в Украйна и Турция.

Видео, показващо кораба на Морска гара – Варна:

През 2015 г. STAR PRIDE празнува първи рожден ден – след цялостно реновиране, съобщиха тогава от пресслужбата на „Пристанище Варна“ ЕАД, където корабът пристигна с около 200 пасажери.

Съдът е част от флота на компания „Уиндстар круизес“, известна с уникалните круизи, които организира в различни части на света. „Стар Прайд“ е един от трите моторни кораба на компанията, която разполага и с три луксозни ветроходни лайнера.

През 2006 г. корабът, тогава плавал под името „Сийборн Прайд“, влиза в класацията на списание „Форбс“ (Forbes) за най-скъпия круиз за Нова година. За своите пасажери „Стар Прайд“ осигурява несравним лукс на море, пресъздавайки атмосфера като на частна яхта.

На борда си „Стар Прайд“ приема само 212 души, корабът е достатъчно голям за да им осигури невероятни изживявания. В същото време е и достатъчно малък за да влиза във възхитителни малки пристанища и заливи, които остават „скрити“ за другите пътнически кораби, пише в сайта на фирмата-собственик. На борда на бутиковия лайнер има казино, библиотека, фитнес и спа център, които са разположени на 6 палуби. За нуждите на пасажерите се грижи 140-членен екипаж. „Стар Прайд“ посети тогава и пристанището в Несебър.

Последни новини

Последни новини