Атракция в Бургас: Осветиха кранове на пристанището

Снимка: в-к „Черноморски фар“

Художествено осветени са два пристанищни крана в района на Морска гара – Бургас.

Гледката е изключително атрактивна за хората, предпочели нощна разходка с малък съд до о. „Света Анастасия“, пише бургаският вестник „Черноморски фар“.

При влизане на пристана веднага се вижда оцветяването му в различни светлини, а мнозина го оприличиха като местната Айфелова кула, коментират от вестника.

Решението за художественото осветление на крановете в Зоната за обществен достъп е на изпълнителния директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов.

За целта е сключен договор с външна фирма, занимаваща се с реклама и изпълняваща проекти за архитектурно осветление на територията на цялата страна. Осветлението е LED и е изпълнено в няколко сменящи се цвята.

Ръководството на държавния оператор „Пристанище – Бургас” ЕАД планира през 2019 година да възложи проектиране за художествено осветление на още няколко крана, разположени на територията между 5-о и 6-о корабни места.

Източник в-к "Черноморски фар"

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота