Александър Манолев се отказа да бъде министър на транспорта

Снимка: 24 часа

Александър Манолев се отказа доброволно от номинацията си за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Той обяви решението си на брифинг днес.

Манолев заяви, че се оттегля заради “координирана атака” срещу него. Вероятно става дума за публикации в медии

Той предположи, че най-вероятно атаката идва чак сега, въпреки че е заемал и други постове в държавата, за да се окаже влияние на реформите, които той е щял да предприеме в транспортния сектор.

Манолев не коментира дали ще остане на поста зам.-министър на икономиката.

По думите му предстои да се срещне с адвокати, за да предприеме контра-мерки срещу изданията, които са го опетнили.

Той заяви, че е провел “мъжки” разговор с премиера Борисов, по време на който е взето решението за оттеглянето му.

Maritime.bg припомня, че досегашният министър Московски подаде оставка, заедно с министрите на вътрешните работи и регионалното развитие, след пътен инцидент край Своге със 17 жертви.

Рокадата в кабинета трябваше да се случи днес, но се оказа, че президентът Румен Радев не е издал указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на вътрешното министерство.

Александър Манолев бе посочен лично от премиера Бойко Борисов за наследник на Московски.

Кой е Александър Манолев?
Александър Манолев е завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: “Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; “Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари”, Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език.

Семеен с две деца.

 

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент