20 курсанти от ВВМУ започнаха обучение по специалност „Военен лекар“

За втора поредна година Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с Военномедицинска академия – София, и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, предлагат възможност за обучение по специалност „Военен лекар“.

Обучението се провежда едновременно в МУ – Варна, ВМА и във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, в редовна форма. След завършване на пълния курс на обучение, който е 6 години, студентите получават образователно-квалификационните степени (ОКС) „Магистър“ по специалността „Медицина“ от МУ – Варна, и ОКС „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ от Морско училище.

Бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски в обръщението си към курсантите първокурсници им благодари, че са направили избора да отдадат своя бъдещ професионален живот, за да служат на Родината и с гордост да носят униформата.

 

Първокурсниците, които са били приети с най-висок успех, символично облякоха бели престилки и положиха традиционната клетва на първокурсника, която е първата крачка към Хипократовата клетва.

Над 1400 първокурсници, от които 20 курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, стартираха обучението си в Медицинския университет.

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,