На Морска гара – Бургас показват въоръжение и техника

На 22 септември 2018 г. по повод тържественото отбелязване на 110 години от обявяването на Независимостта на България в град Бургас ще се проведат мероприятия с участие на военнослужещи и техника от военните формирования от гарнизон Бургас. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на флота.

Мероприятията са организирани съвместно с община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД и ще започнат от 10.30 ч. с тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България на площад „Атанас Сиреков” пред сградата на община Бургас и празничен молебен за благоденствието на Независима България, който ще се извърши от представители на Българската православна църква.

След това от 11.00 ч. на паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя и отдаване на военни почести на загиналите за свободата и независимостта на Република България воини.

Едновременно с това, за времето от 09.00 до 12.00 часа в района на Морска гара – Бургас ще се проведе статичен показ на специализирано въоръжение и техника от състава на военни формирования от гарнизон Бургас.

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.