Тодор Батков: До месеци ще има развитие с пристанището край Белослав

В пристанището ще се обработват зърнени товари, контейнери, както и генерални товари. Портът е разположен в северната част на Канал №2, който свързва Варненското и Белославското езеро, на около 16 км от Варна.

Пристанището на „Логистичен център – Варна“ ЕАД, графично изображение: ЛЦВ

В момента полагаме всички усилия за стартиране на проекта „Логистичен център – Варна“. Това каза пред Maritime.bg адвокатът-предприемач Тодор Батков, който е едноличен собственик на дружеството.

До месеци ще има развитие, подчерта още той.

Тодор Батков, снимка: „Мениджър“

В основата на проекта лежи изграждането на пристанище, финансирано с частни средства, което ще обогати националната пристанищна инфраструктура и ще въведе съвременните европейски пристанищни критерии и норми. Това ще подобри конкурентните възможности на българския пристанищен сектор в интерес на пристанищните потребители и клиенти и ще защити обществения интерес, сочи справка на Maritime.bg в официалния сайт на Логистичен център – Варна.

В пристанището ще се обработват зърнени товари, контейнери, както и генерални товари. Портът е разположен в северната част на Канал №2, който свързва Варненското и Белославското езеро, на около 16 км от Варна.

Адвокатът потвърди информацията на Maritime.bg, че е финансирал фирма „Илиин Марин“, която опитва да пробие на пазара. Той обаче допълни, че не участва в нейното оперативно управление. Батков заяви, че компанията се е фокусирала единствено в оперирането на кораби за насипни товари.

Според сайта на пристанището, което изгражда юристът, то ще разполага със силозно стопанство с общ капацитет 105 000 м3 зърно, склад за контейнери – 4200 TEU пълни и около 750 TEU празни контейнерни слотове, открит склад за генерален товар – 23 000 м2, покрита контейнерна сточна гара – 4 500 м2, както и наличен потенциал за изграждане на още 7 000 м2 покрити плоски складове.

| Още по темата: Тодор Батков финансира най-новия български корабособственик, опитващ да пробие в шипинга

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас