Росен Желязков прие управлението на МТИТС от Ивайло Московски

Ивайло Московски коментира, че Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има и няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване.

Най-важното за мен е да има приемственост с екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за да продължим стартираните реформи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при встъпването му в длъжност. Той благодари на досегашния министър за конструктивната работа през годините и доброто сътрудничество в сектора.

Ивайло Московски коментира, че Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има и няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване.

„Една част от проектите по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, закъсняват с няколко месеца заради обжалвания и е необходимо да се компенсира това забавяне“, посочи Московски.

Той подчерта, че едно от сериозните предизвикателства е подобряване на координацията и съвместната работа с всички структури, отговорни за пътната безопасност.

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 година. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството“, заяви Московски.

По думите му друга важна тема, която стои пред новия министър е концесионирането на транспортни обекти.

„Това е практика в целия свят и е ефективен начин за развитие на пристанищната и летищна инфраструктура, които са приходо-генериращи и не е допустимо да се развиват с европейски средства“, категоричен бе Ивайло Московски.

| Вижте как протече гласуването за избиране на новия транспортен министър

Последни новини

Последни новини

Алексиев подписва Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан

България и Пакистан ще подпишат Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество. Това съобщиха пред Maritime.bg от Министерството на транспорта и съобщенията.