Холандският посланик впечатлен от Морско училище

Посланикът на Кралство Нидерландия Бередина Тъшър посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, съобщиха от училището.

Тя посети най-старото техническо училище в страната заедно с представител на холандското посолство и бе посрещната от заместник-началника по учебната и научна дейност в Морско училище, капитан I ранг професор доктор Калин Калинов.

Тъшър разгледа симулационния комплекс в Морско училище – Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона, създаден по проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“.

„Софтуерът за комплекса е разработен в Холандия и отговаря на всички най-съвременни изисквания. Посланик Тъшър бе изключително впечатлена от видяното“, коментират от ВВМУ.

„С такава учебно-материална база е гарантирано, че кадрите, завършващи образованието си в Морско училище, ще бъдат с изключително добра подготовка и ще са готови да посрещат предизвикателствата на морската професия“, заяви още холандският посланик.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент