Търсенето на рибарите край Емине продължава

Пет часа продължи издирването на изчезналия риболовец вчера

Минимални са шансовете за откриване на изчезналия риболовец. Това предположение направи пред камерата на Nova директорът на Дирекция „Аварийно-спасителни дейности“ към ИАМА Георги Мотев. По думите му изчезналият риболовец не е бил със спасителна жилетка. Въпреки това, Мотев не отхвърли наличието на „минимален шанс“.

Днес операцията по издирване на изчезналия мъж продължава във водите между с. Елените и н. Емине. Известно е, че преобърнатата лодка е потънала на около 30 м дълбочина. Загиналият от тримата рибари, които са били на борда й, се е оплел в мрежите.

„По моя информация и по информация на капитана на спасителния катер, спасеният е бил върху корпусът на лодката и със спасителна жилетка, което е помогнало да бъде забелязан“, заяви още Мотев. Той добави, че по първична информация, леталният изход за единия риболовец е настъпил бързо след падането му зад борда.

Пет часа продължи издирването на изчезналия риболовец вчера. „Двата катера на Морска администрация не можаха да открият следи, спасителна жилетка или друга след в района от хората. Проверихме и с водолази състоянието на мрежите в точката. Нямаше никаква видимост под водата“, уточни още той.

„Получихме сигнал от спасителен координационен център Варна за бедстваща лодка в района на Емине, при което веднага се отзовахме”, разказа пред bTV капитанът на спасителния катер Емил Петров. „За 50 минути пристигнахме и намерихме вече обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше отгоре и го взехме на борда. До обърнатата лодка заплетено в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, видимо беше вече мъртъв. Пешев каза, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, но той не е отговарял. До последно е държал и третия рибар, викал му е, но вятърът го е отнесъл”, обяснява още той.

Екипажът на спасителния катер отбелязва, че до обръщането на лодката се е стигнало, след като мрежите са се оплели във винта на двигателя. „Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко вълни са влезли в лодката и са били достатъчни да я напълнят и да я преобърнат”, заявяват още те.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент