Международна конференция по морски науки и технологии във Варна

На 10 Октомври 2018 г., от 0900 ч., във Фестивален и конгресен център – Варна, ще се проведе XIV-ата Международна конференция по морски науки и технологии BLACK SEA’2018.

Международната конференция е посветена на 110 годишнината от основаването на Териториална организация на научно-техническите съюзи-Варна (ТО на НТС-Варна) и 45 годишнината от основаването на Института по океанология-Варна (ИО-БАН).

Организатори на международната конференция са ТО на НТС – Варна и ИО-БАН,
в партньорство с Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК), ТУ-Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Център по хидро- и аеродинамика – БАН.

Основните теми на конференцията са:
1. Корабостроене и кораборемонт.
2. Корабна хидродинамика.
3. Корабни машини и механизми.
4. Морски транспорт и пристанищни дейности.
5. Океанология и морска екология.
6. Морско образование.

Ако желаете да вземете участие (като слушател) в конференция BLACK SEA’2018, на тел.: 052 630 532 можете получите информация за условията за участие.

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от