Exxon Mobil инвестира в Сингапур, за да отговори на бъдещите изисквания за корабни горива

Фото: ExxonMobil Singapore

Американската енергийна компания Exxon Mobil планира да направи сериозна инвестиция за милиони долари в рафинерия в Сингапур на фона на новите регулации при корабоплаването, които се очаква да влязат в сила през 2020 г., предава Ройтерс, информира Investor.bg.

„Понастоящем ние разглеждаме инвестиционен проект в нашата интегрирана производствена база в Сингапур“, заяви Мат Берджерън, вицепрезидент на звеното на Exxon Mobil Asia Pacific Fuels Business.

“Ако проектът се осъществи, планираме да предложим собствени технологии, които ще превърнат нискостойностните странични продукти в по-чисти и с по-висока стойност стоки“, добави още той.

Международната морска организация (ММО) въвежда нови правила за корабните горива от 2020 г., ограничавайки съдържанието на сяра в горивата до 0,5% от сегашните 3,5%, с цел да се намали замърсяването на водата и въздуха.

Корабоплаването и нефтопреработвателната промишленост се опитват да се подготвят за смяната в регулациите, правейки големи инвестиции, за да отговарят на новите стандарти.

Сингапурската рафинерия на Exxon е най-голямата, с производствен капацитет от около 592 хил. барела на ден. Сингапур е и домът на най-големия интегриран нефтохимичен комплекс на петролния гигант.

„Вече са налице значителни инвестиции от наша страна в редица други рафинерии по света, за да увеличим производствения капацитет на по-чисти горива с по-ниско съдържание на сяра“, каза още Берджерън.

През септември компанията обяви, че планира да инвестира повече от 650 млн. долара за надграждане на най-голямата нефтена рафинерия във Великобритания – „Fawley, която се намира в южната част на страната.

Източник Investor.bg

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на