Украйна обвинила наш капитан за замърсяване

Снимката е илюстративна.

Украйна е обвинила български капитан за замърсяване на вътрешните водни пътища и териториалното й море. Това потвърдиха пред Maritime.bg от базираната в страната адвокатска кантора „Interlegal“.

Пред Maritime.bg адвокат Игор Казакуца отказа да назове името на кораба, както и фирмата-собственик, но потвърди, че става дума за кораб, плаващ под флага на България.

Държавната екологична инспекция на Украйна твърди, че от кораба са изхвърлени баластни води с наднормено съдържание на замърсители, следствие на което капитанът трябва да бъде подведен под административна отговорност.

Адвокатите на  „Interlegal“ обаче успяват да докажат незаконосъобразността на актовете на екоинспекцията, което довежда до тяхното анулиране в съда и освобождаване на нашия капитан от административна отговорност.

Източник Maritime.bg English

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.