Украйна обвинила наш капитан за замърсяване

Снимката е илюстративна.

Украйна е обвинила български капитан за замърсяване на вътрешните водни пътища и териториалното й море. Това потвърдиха пред Maritime.bg от базираната в страната адвокатска кантора „Interlegal“.

Пред Maritime.bg адвокат Игор Казакуца отказа да назове името на кораба, както и фирмата-собственик, но потвърди, че става дума за кораб, плаващ под флага на България.

Държавната екологична инспекция на Украйна твърди, че от кораба са изхвърлени баластни води с наднормено съдържание на замърсители, следствие на което капитанът трябва да бъде подведен под административна отговорност.

Адвокатите на  „Interlegal“ обаче успяват да докажат незаконосъобразността на актовете на екоинспекцията, което довежда до тяхното анулиране в съда и освобождаване на нашия капитан от административна отговорност.

Източник Maritime.bg English

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент