Само генератор работи на Noble Globetrotter II, твърдят агентите му

Това е сигурно един от най-тихите кораби, посещавали Варна. Такъв коментар направиха пред Maritime.bg от българската фирма, агентираща NOBLE GLOBETROTTER II.

Припомняме, че бе потвърдена информация за получени сигнали за „шумово замърсяване“, предизвикано от плавателния съд, когато същият се е намирал последователно на зимния рейд и в района пред Ракитника във Варна.

Агентите на кораба обаче отричат обвиненията в сигналите, които по информация на Maritime.bg, са достигнали и Община Варна.

„На кораба работи само един генератор и има минимален екипаж“, убедено подчертаха от българското дружество. Последователното преместване на съда пък е съгласувано директно с централата на фирмата в Тексас.

Като „пълни глупости“ определиха обвиненията на някои варненци агентите, допълвайки че до тях не е достигала подобна информация.

Тема в развитие: Преместили навътре в морето „американска бръмчалка“, която ще сондира „Хан Аспарух“

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.