Пирати атакуваха кораб на Maersk

Моряк от екипажа на контейнеровоза MAERSK NEWBURY е с прорезна рана на челото след пиратско нападение. Това съобщи ReCAAP. 

Пирати успяват да се качат на борда на построения през 2001 г. и плаващ под флага на Сингапур кораб, когато се намира във водите на р. Гуаякил, Еквадор. На мостика му е имало и пилот.

Капитанът на кораба незабавно информира местните власти, че е установено присъствието на нападатели на борда.

Един от моряците на MAERSK NEWBURY е бил нападнат, а при схватката с разбойниците е получил малка прорезна рана на челото.

Друга част от екипажа успява да се скрие в магазия на бака, а останалите в надстройката на контейнеровоза с дедуейт 34662 t.

След схватката с екипажа, нападателите успяват да избягат.

Преговата охрана на Еквадор е започнала незабавна операция по издриване на пиратите, атакували кораба с капацитет 2 556  TEU. На пострадалия е оказана и лекарска помощ. Няма опасност за живота му.

Няма пострадали сред другите мъже от екипажа. Установено е, след последвал оглед, че нападателите не са успели да откраднат нищо.

Източник Maritime.bg English

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на