Румънец купи отнет от държавата кораб

На търг бе продаден малък кораб, отнет през 2017 г. в полза на държавата, съобщиха от НАП – Велико Търново.

Данъчните от великотърновската дирекция продадоха кораба „Bolkan Princess“ /„Балканска принцеса“/, след отнемането му от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Той е бил собственост на бизнесмен, който става клиент на комисията след присъда за контрабанда на корабно гориво и ръководене на организирана престъпна група.

След търга речният моторен кораб бе предаден на новия си собственик – румънски гражданин, който плати за него 50 100 лева.

Продаденият плавателен съд е в незадоволително състояние.

Построен като двупалубен пътнически кораб през 1984 г. в гр. Калайоки, Финландия и с разрешение за превоз на до 100 пътници.  28 м дължина е дълъг Bolkan Princess и 6,5 м широк. За времето си е имал отлично навигационно оборудване. Корабът има два салона с 80 места и уютен коктейл-бар. С луксозния тогава плаващ ресторант са организирани разходки на клиенти от Русе до съседно Гюргево.

Корабът е закупен през 2001 година от предишния собственик Васил Кънев за малко над 77 000 лева. Функционирал е като ресторант на вода до 2009 г., когато КОНПИ установява, че е той използван за контрабанда на корабно гориво. От 2013 г. до търга плавателният съд е бил на пристанището в гр. Видин.

Източник 24 часа
Вижте още

Последни новини

Последни новини