Още поне 20 години ще има моряци

През следващите две десетилетия няма да има недостиг за работа за моряците, още повече за офицерския състав. Това пише в ново изследване, поръчано от Международната морска камара и изготвено от Училището за бизнес администрация на Хамбург.

Основната цел е да бъдат представени пред морската общност истините за евентуалното въвеждане в експлоатация на автономни кораби, тема, към която медиите проявяват изключително голям интерес през последните месеци и станала причина за внушения, че морските лица ще останат без работа.

В изследването се сочи, че увеличаващата се автоматизация може да окаже само влияние над броя на моряците в корабните екипажи.

В същото време се подчертава, че въвеждането на автономни кораби ще създаде допълнителни работни места за морски специалисти на брега.

Вижте още тук (англ. ез)

Вижте резултатите от проучването:

Източник Maritime.bg English

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент