ВВМУ ще обменя студенти с университет в Барселона

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, подписа споразумение с факултета по морски науки към Политехническия университет в Барселона.

Споразумението касае обмен на студенти и преподаватели по програма Еразъм+ за специалностите в областта на морските науки, морския транспорт и морските технологии.

Приоритет са специалностите Nautical Sciences and Maritime Transport и Marine Technologies както за бакалаври, така и за магистри.

Споразумения от този тип са от особено значение за командно-преподавателския състав, курсанти и студенти, защото чрез тях се отварят нови възможности за развитие и придобиване на опит и нови знания.

Участието в съвместни конференции, в които висшите учебни заведения обменят информация за постигнати резултати от научноизследователската дейност, са основна цел на обмена.

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент